Nopea lohikastike



Yleensä viikonloppuisin on mukava tehdä ruokaa joka vaatii hieman enemmän aikaa ja monesti saa testata myös uusia makuja. Aina ei kuitenkaan jaksa viettää päiviä pelkästään keittiössä ja siksi pakasteet ja valmiiksi loimutettu lohi olikin täydellinen valinta.

Tarvittavat ainesosat kastikkeeseen

Oliiviöljyä paistamiseen
2 sipulia
1 Purkki smetanaa
Pippurinen ruokakerma
500g loimulohta

Mausteet

Meiran kalamauste savuinen pippuri
Suola


Heitin öljyt ja pilkotut sipulit pannulle. Kuullotin sipulit niin että pinnoille tuli hieman väriä.
Otin nahat pois loimulohi paloista ja pienistin palat pannulle. Sekoittelin sipulin kanssa ja annoin kalan lämmetä. Tämän jälkeen kaadoin purkin kermaa pannulle ja smetanaa lisäilin sen verran että kastike paksuuntui. Jälkeenpäin aloin miettimään, että pippurinen kauraruoka olisi tehnyt ehkä paremman lopputuloksen kuin tämä ruokakerma, sillä kauraruoka on koostumukselta paksumpaa. Täytyy koittaa sitä ensi kerralla. 😊
Lisäsin mausteet ja sekoitin, jonka jälkeen annoin kastikkeen porista kannen alla hiljakseen.
Jos pippurinen maku ei ajatuksena miellytä, voi hyvin käyttää maustamatonta kermaa tai kauraruokaa ja maustaa oman maun mukaan.

Tällä kertaa lisukkeena oli lohkoperunoita. Nämä potut oli suoraa pakastealtaasta, mutta toimi ihan hyvin. Tykkään valmistaa pakastelohkoperunat paistinpannulla mieluummin kuin uunissa. Täytyy vaan muistaa laittaa öljyä perunoihin ja suht kovalla lämmöllä paistaa niin perunoihin saa rapean pinnan. En ole koskaan kellosta katsonut aikaa, mutta pidän perunoita pannulla melko kauan että pinnasta tulee varmasti rapea. Toki niitä kannattaa tiuhaan seurata ja pyöritellä, ettei vaan pääse potut kärvähtämään tai tule liian kuivia köppyröitä. Lohkoperunoihin sopii mielestäni erittäin hyvin perunamauste tai grillausmauste. Laitan mausteet mukaan yleensä siinä kohtaa kun perunat on alkanu sulaa ja vähän ottaa väriä. Näin olen ainakin itse välttynyt siltä, että mausteet palaisi perunoiden pinnalle.





Joku kerta täytyy koittaa tehdä kastiketta enemmän ja seuraavana päivänä käyttää kastiketta tahnana, saattaisi nimittäin kylmänä sopia aika hyvin esimerkiksi ruisnappien päällä.

~Jenni

Kommentit

Luetuin postaus

Helvetinjärven kansallispuisto

Kroatia - Split ja pieni kylä Stobrec

Lemmenjoen kansallispuisto

Lauhanvuoren kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto

Hermoratahieronnasta apua mielelle ja keholle

Jumissa

Lemmenjoki - Mitä mukaan vaellukselle?

Arvosteltu vai Arvostettu?