Hermoratahieronnasta apua mielelle ja keholle




Jee! Viikonloppu eikä mitään tekemistä. Ihanaa kun saa vaan olla ja rentoutua.

Alustavasti olin toki suunnitellut hermoratahieronnan tälle päivälle, mutta siirrettiin se parilla viikolla eteenpäin. Siinä saa kyllä itselle täydellisen hetken rentoutua. Jos et ole vielä kokeillut kyseistä hieronta muotoa, suosittelen kokeilemaan.

Oon itse käynyt hermoratahieronnassa kaksi vuotta ja suurinpiirtein 1-3 kuukauden välein. Nykyään kroppa jopa pienillä huomautuksilla kertoo, että nyt olisi aika jälleen päästä hermoratahierontaan jos väli on venynyt liian pitkäksi.

Pääsin kokeilemaan hermoratahierontaa vähän kuin vahingossa. Isäni uudelleen kouluttautui hermoratahierojaksi ja olin enemmän kuin innokas testihierottava. 😁

Kun hierontoja oli muutama takana, aloin huomata, että siitä oli todella myös hyötyä.

Oon nimittäin helposti stressaava ihmistyyppi ja stressi on aina vaikuttanut yöuniin. Vaikka olisi kova väsy, uni ei tule ja vain pyörii sängyssä. Toinen ääripää on puolestaan se, että aamulla herätessä tuntuu kuin ei olisi edes nukkunut ja voisi nukkua koko päivän. Jotenkin kroppa ei tunnu ainakaan omalla kohdallani muutenkaan aina ymmärtävän, että pitäisi välillä pysähtyä ja rentoutua.
Huomasin myös, että stressi oli lamaannuttanut aineenvaihduntani aivan täysin, eli paino alkoi nousta. Tähän yksi suuri tekijä oli työ. Työni oli henkisesti stressaavaa ja vuorotyötä. Siinä olikin sitte täydellinen katastrofi kasassa.

Hierontojen myötä aloin saamaan pikkuhiljaa levollisempia unia. Ei kaikki unet kerralla muuttunu levollisiksi, mutta oli ihana ensimmäisen kerran tajuta kun heräsi virkeänä uuteen päivään että on saanut kunnolla levätä. Kun yöunet alkoivat pikkuhiljaa parantua, stressi alkoi vähentyä ja aineenvaihdunta alkoi vilkastua aika-ajoin. Aloin voimaan paremmin ja kevyemmin.

Pidän myös siitä että asiakasta haastatellessaan hieroja selvittää mahdolliset ongelmat ja lähtee hoitamaan asiakasta yksilönä, eikä hoito tällöin ole kaikille täysin samanlainen. Perusrunko ilmeisesti pysyy samana hieronnoissa, mutta tehostetut hoitoalueet riippuvat asiakkaasta. Sain myös ammattilaisen suosituksen mahdollisiin vitamiineihin ja kivennäisaineisiin mitkä auttavat omiin vaivoihin.

Kerran esimerkiksi valittelin pääkipua ja samassa tuli kysymys olinko muistanut käyttää suolaa. Ihmettelin hetken, mutta otin kuitenkin muutaman suolarakeen kielen alle ja simsalabim, pääkipu hävisi. Sen jälkeen lisättiin suolarakeet meidän lääkekaappiin.

Olen pitänyt kyllä tästä vaihtoehtoisesta hoitomuodosta erittäin paljon. Sen avulla on pystynyt ylläpitämään kehon normaalia toimintaa ja saanut apua kun kropan ja mielen yhteys on katkennut.

Hieronta kestää normaalisti 1,5-2 tuntia ja siinä on erittäin mukava hetki ottaa pikku tirsat. Toki jos keho on oikein jumissa, saattaa jotkut hierottavat kohdat tuntua epämiellyttäviltä tai vähän kivuliailta. Heti kun näistä ilmoitti hierojalle, hän osasi yhdistää kivun tai epämiellyttävän tunteen johonkin ongelmaan.
Kannattaa muistaa laittaa rennot vaatteet päälle. Tällöin on mukava maata rennoissa vaatteissa lämpöisen viltin alla hieronnan ajan.


Kirjoitukseni perustuu pelkästään omaan mielipiteeseen. En ole alan ammattilainen, joten en ota kantaa hermoratahierontaan siltä kantilta. Kirjoitus kertoo ainoastaan kuluttajan näkökulman kyseiseen hierontaan. Postaus ei sisällä kaupallista yhteistyötä.

Käyttämäni hermoratahieronta on Hermoratahieronta Tatzia.



Rentouttavaa viikonloppua <3

-Jenni
Tortilla lauantai 😋

Ruokailutyyli vapaa 😅

Kommentit

Luetuin postaus

Helvetinjärven kansallispuisto

Kroatia - Split ja pieni kylä Stobrec

Lemmenjoen kansallispuisto

Lauhanvuoren kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto

Jumissa

Lemmenjoki - Mitä mukaan vaellukselle?

Arvosteltu vai Arvostettu?

Nopea lohikastike