Kroatia - Split ja pieni kylä Stobrec


Tässä oon nyt muutamana päivänä törmännyt facebookissa ihmisten ihaniin reissukuviin. Samalla kun kerää matkakuumetta, on helppo hypätä muistoissa jo tehtyihin reissukohteisiin.

Päällimmäisenä on viime vuoden miniloma Kroatiaan.

Matkan tarkoitus oli siis täysin vaan nauttia ja rentoutua, ilman suurempia suunnitelmia.

Lennettiin Finnairin suoralla lennolla Splitin lentokentälle. Matka kesti viitisen tuntia ja hinta oli noin 200€/henkilö. Kentältä oli hyvät bussiyhteydet Splitin keskustaan. Reilun puolen tunnin matkan aikana ehtii hyvin katsella maisemia. Korkeaa vuoristoa toisella puolella ja meri toisella puolella.


Bussimatkalta Splitistä takaisin lentokentälle


Lentokentän ikkunan takaa otettu kuva. 


Lentokenttäbussi toi suoraa Splitin satamaan missä sijaitsee bussiasema.

Sitte Googlettelemaan mistä ja miten päästään hotellille viemään reput. Löydettiin tieto että asemalta pitäisi lähteä FlixBus, muttei ollut hajuakaan mistä ja miten. Päivystettiin hetki aseman lähistöllä eikä nähty yhden yhtäkään FlixBussia. Pelkkiä "pitkän matkan" busseja suhasi kyllä edes takaisin.


GoogleMaps näytti että "Autobusni kolodvor Split" kohdasta lähtisi bussi Stobreciin


Todellisuudessa tuosta pysäkiltä päästiin Stobreciin bussilla


Sen verran oli matkattu että pysähdyttiin syömään pizzan palat kera kylmien oluiden. Siinä niitä nauttiessa ja auringon paahtaessa tajus että on ihan oikeesti lomalla 😃

Tultiin lopulta siihen lopputulokseen että tämä ensimmäinen matka hotellille mennään taxilla. Ja se oli erittäin hyvä päätös, sillä hotelli oli niin näppärästi sijoitettu ettei oltais sinne ilman apua löydetty ihan helpolla. Taxikuski saatteli meidän hotellille ja oltiin molemmat kai vielä niin "SuomiMoodissa" ettei tajuttu antaa edes tippiä erinomaisesta palvelusta. Se jäi harmittamaan.

Hotelli jossa yövyttiin oli Pansion Epetium. Aivan ihana muutaman huoneen hotelli. Todella ystävällinen palvelu. Siisti ja ilmastoitu pieni hotellihuone parvekkeella ja merinäköalalla.


Juuri niin hyvä hotellihuone kun mitä odotettiinkin


Hotellihuoneen parvekkeelta näkymä
oli juuri niinkuin booking.com lupasi


Hotellin kellarikerroksessa sijaitsi kala- ja äyriäisravintola Restaurant Epetium. Ei käyty kyseisessä ravintolassa koskaan syömässä, sillä kumpikaan ei pidä erityisemmin merenelävistä. Ensi kerralla täytyy kyllä rohkaistua ja maistaa jotain muutakin merellistä kuin merivesi. Onhan se kuitenkin täysin eri asia syödä paikallista ja tuoretta kala- tai äyriäisruokaa kuin ostaa pakasteosastolta. 🤔  Ja tässä ravintolassa tuore tarkoitti erittäin tuoretta. Ravintolan aulassa oli nimittäin akvaario missä uiskenteli muutama fisu ja pari hummeria.

Hotellin lähistöltä löytyi meidän suosikki ravintola Orbis. Erinomaista pizzaa ja täydellinen pasta carbonara. Palvelu oli myös ihan ykkösluokkaa.

Hotellilta oli 350 metriä lähimmälle uimarannalle. Löydettiin uimarannan vierestä kivinen rantakatu. Katu muistutti ihan vanhaa satamakatua. Siitä oli mahtava pulahtaa uimaan ja välillä nousta palvomaan aurinkoa. Meri oli juuri niin kirkas kuin mitä oli kuvista nähnyt.




Yhtenä päivänä lähdettiin Splitin keskustaan. Nyt osattiin jo katsoa oikea bussi ja liikkua julkisilla. Käytiin vanhan kaupungin kapeilla kaduilla. Todella kaunista aluetta.
Basaarialue oli niin suuri, ettei oltu edes varmoja tuliko joka paikka kierrettyä. Kojua kojun perään ja joka nurkan takana uusi katu.

Mietittiin ennen reissua auton vuokrausta. Reissun pituus oli meillä 5 päivää ja se oli sopiva aika viettää ilman autoa. Näki samalla vähän liikennekulttuuria ja kyllä se näytti sen verran rauhalliselta, että seuraavalla kerralla voi hommata vuokra-auton ja käydä oikeasti tutkimassa paikkoja.

Stobrec todettiin mahtavana tukikohtana reissullemme. Toki actionia ja erinäisiä reissuja sekä aktiviteetteja kaipaavalle matkaajalle suosittelen enemmän Splitin kaupunkialuetta. Meidän loma oli alkukesällä ja juuri ennen sesonkiaikaa.


Päällimmäisenä Kroatiasta jäi mieleen:


  • Kauniit maisemat
  • Ystävällinen palvelu
  • Hyvä ruoka
  • Helpon oloinen matkakohde
  • Edullinen maa (Ainakin sesonkiajan ulkopuolella)


Kaiken kaikkiaan pidin erittäin paljon Kroatiasta ja tullaan matkustamaan sinne uudelleen. Ensi kerralla vuokrataan auto ja käydään tutkimassa maata hieman kauempana. Tarkoitus olisi käydä katsomassa myös kaunis Dubrovnik.

~Jenni





Kommentit

  1. Heippa, päätin käydä katsomassa myös sun blogia, ja heti nappasinkin tämän Kroatia -postauksen. Meillä on suunnitelmissa lähteä keväällä camper vanilla johonkin Kroatian suuntaan, vaikuttaa tosi kivalta paikalta.

    Toi hermoratahieronta josta kirjoitit, vaikuttaa myös erittäin mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
  2. Heippa Heidi,

    Ihanaa että piipahdit katsomassa mun blogia ja kiitos palautteesta 😍
    Tuo Stobrec on kyllä mukava pieni kylä.
    Sielä on muuten suosittu caravan alue mistä en maininnut kirjoituksessa ollenkaan 🤔 Siinä vois olla hyvä leiriytymispaikka jos ootte asuntoautolla matkassa. 🙂

    Hermoratahieronta on kyllä mulle ollut todella sopiva. Sillon kun on kropassa ongelmia siitä on ollu apua ja sillon kun voi hyvin niin sillä on ollut helppo ylläpitää normaalia hyvinvointia. 🙂👍🏻

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Luetuin postaus

Helvetinjärven kansallispuisto

Lemmenjoen kansallispuisto

Lauhanvuoren kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto

Hermoratahieronnasta apua mielelle ja keholle

Jumissa

Lemmenjoki - Mitä mukaan vaellukselle?

Arvosteltu vai Arvostettu?

Nopea lohikastike