Pakuritinktuuran tekoa
Ennen unisiepparin tekoa ajattelin kuitenkin laittaa pakurikääpäuutteen tekeytymään. 😁
Seuraan blogia Thaimaanrannan maalarit ja Heidi kirjoitti kerran blogissaan pakurikäävästä. Omat palat pakurikääpää oli tuolloin jo kuukausia sitten liotettu loppuun ja kävipä mielessä, saisikohan sitä pikkuisen ostettua Heidin kautta. Kaupat tehtiin, eikä mennyt kauaa kun postiluukusta tipahti pussillinen pakurikääpärouhetta. Yleensä käytän pakuria iltateenä yrttien seassa. Pakurikääpä itsessään sisältää lukuisia terveyttä edistäviä ainesosia. Pakuri edistää muun muassa elimistön immuunipuolustusta. Tällä hetkellä pakurin tee kaverina on kehäkukka. Kehäkukka auttaa hengitysteiden, maksan ja suoliston hyvinvoinnin ylläpidossa.
Kuivattua kehäkukkaa ja pakurikääpärouhetta |
Siinä sähköposteja kirjoitellessa Heidi mainitsi pakurikäävästä tehtävän myös tinktuuraa. En ollut koskaan kuullutkaan sanaa tinktuura ja mielenkiinto heräsi heti kyseiseen "keitokseen". Tinktuura tehdään siis uuttamalla pakuria alkoholissa. Eli kyseessä on alkoholiuute. Käytetään 2-3 pipetillistä päivässä esimerkiksi teen seassa.
Sekoitussuhde olisi hyvä olla vähintään 1:5. Mitä pienempi suhde sen voimakkaampaa tinktuurasta tulee. Alkoholipitoisuuden ei suositella olevan alle 40%.
Jauhoin pakurirouhetta morttelissa hieman pienemmäksi |
Laitoin 20g pakurikääpää 0,35l pulloon |
Lopuksi 40% vodkaa perään ja sitten vain odottamaan 😁 |
Noniin, nyt sitten odotellaan kaksi viikkoa ja katsotaan minkälainen lopputulos tuli. 😊
~Jenni
Mahtavaa Jenni, mä sain myös uuden idean sun tekstistä, eli kehäkukat. Mulla löytyisi siemeniä, kävisiköhän ne?
VastaaPoistaIhanaa kevään jatkoa!
Kiitos Heidi, ihana kuulla! <3
VastaaPoistaKehäkukkaa en ole kuullut käytettävän kuin kukkaosista eli en tiedä onko siemenissä samoja terveysvaikutteita kuin kukissa. Jos sulla siemenet jo löytyy niin ei muutaku ens viikonloppuna 24-26.4 laita ne itämään. Tuona aikana, uuden kuun jälkeen, kasvu alkaa paremmin ja sadosta pitäis tulla runsas. :)
Aurinkoista kevään jatkoa! :)