Uuteen vuoteen puhtaalta pöydältä






Lentävänniemestä katsottuna kaupungin ilotulitus



Viime yönä oli ihan pakko valvoa yli kahdentoista, että pystyi todistamaan vuoden vaihtumisen. Ei siis jaksettu lähteä kattoterassia kauemmas katsomaan kaupungin ilotulitusta 21:50. Joku kai sanoisi että ollaan tultu vanhoiksi, mutta en kyllä usko tuohon. 😉

Juodessani aamukahvia outo tunne valtasi koko kehon. Teki mieli siivota. 
En voi kutsua itseäni missään muodossa aktiiviseksi siivous ihmiseksi joten tämä tunne oli jopa hieman yllättävä. Itseni tuntien tiesin, että tuosta fiiliksestä pitää ottaa koppi. Nimenomaan ennen ennenkö se ehtii karata.

Ja kahdestaan kun siivoaa niin siinä ei montaa tuntia tarvita kun kaksion lattia kiiltää.

Tuntui että siivoamisella oli jotenkin mieltäkin puhdistava vaikutus. Ihan kuin olisi pyyhkinyt menneen vuoden jättämät pölyt aivoista ja tehnyt tilaa uusille, tuleville muistoille. 

Monesti on käynyt mielessä miksi juuri uutenavuotena on niin voimakas tunne siitä että kaikki on mahdollista. Tai miksi mielen valtaa suuri tyyneys ja rauhallinen olo uudesta kalenterista. ToDo-lista ja suunniteltu tuleva vuosi odottavat.

Olen ollut koko elämäni ajan kova suorittamaan. Suorittaja tyyppinä uusivuosi on ollut ainut päivä jolloin mieli on oikeasti saanut levätä. On voinut antaa itselle anteeksi kaikki menneen vuoden tekemättömät ToDo-listan kohdat ja siirtää ne ensi vuodelle, uuden listan jatkoksi. Suorittajan ToDo-lista täytyy olla pitkä. Jos se ei sitä ole, suorittaja kuvittelee olevansa tehoton, laiska ja saamaton.

Nykyään suorittaja tyyppini on onneksi enää varjo elämässäni. Joskus se tosin nostaa päätään ja silloin pitäisi olla vähintään neljä asiaa samaan aikaan teossa. Toki nyt on hyvä kun sen tiedostaa ja ymmärtää pysähtyä hetkeksi. 

Tänä päivänä pystyn nostaa jalat pöydälle ja nauttia myös tekemättömyydestä. Ilman huonoa omatuntoa. Kiitos siitä avomiehelleni joka on kärsivällisesti muistuttanut rentoutumisesta kun kierrokset on noussut ja vauhti kiihtynyt.




Vaikka en ole enää samanlainen suorittaja kuin joskus olin, nautin silti sataprosenttisesti siitä että vuosi vaihtui. Vuosi täynnä mahdollisuuksia. 🤩

En ole tehnyt pitkiin aikoihin enää mitään varsinaisia uuden vuoden lupauksia. Enkä tehnyt mitään lupausta nytkään.

Teitkö itse jonkun uuden vuoden lupauksen? 


Ihanaa Uutta Vuotta 2020! 😍




~Jenni

Kommentit

Luetuin postaus

Helvetinjärven kansallispuisto

Kroatia - Split ja pieni kylä Stobrec

Lemmenjoen kansallispuisto

Lauhanvuoren kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto

Hermoratahieronnasta apua mielelle ja keholle

Jumissa

Lemmenjoki - Mitä mukaan vaellukselle?

Arvosteltu vai Arvostettu?

Nopea lohikastike