Vinkki viitonen edullisempaan suikalekanaan


HOX! En halua ottaa nyt tässä postauksessa sen enempää kantaa siihen kuka mistäkin saa rahaa ja paljonko rahaa saa. Tai keneltä jää rahaa saamatta ja kuka vetää välistä. Tiedän että kasvattajat saavat aivan liian vähän euroja kun verrataan paljonko työtä kanan-, sian- tai vaikka naudanlihan tuottaminen kauppojen hyllylle vaatii. Arvostan jokaisen tilallisen työtä puhtaiden raaka-aineiden eteen, kiitos teille! <3 
Seuraavassa haluan keskittyä kuluttajan näkökulmaan.

Lasken harvoin kaupassa euroja kun täytän koria tai kärryä. Kotona jääkaappia täyttäessä kuitenkin mietti välillä olisinko pystynyt kuluttaa ruokaostoksiin vähemmän rahaa. Ja samassa tulee mieleen olisko halvemmallakin voinut saada yhtä laadukkaita raaka-aineita.

Olin ostamassa kanan rintafilettä tai jotain muuta mistä saan tehtyä itse suikaleita. Näin kuitenkin reisikoipipaketin ja ajattelin että miksipä ei.

Yleensä ostan marinoimatonta lihaa, mutta nämä reisikoivet oli miedosti marinoitu.

Erittäin edullinen kanavalinta suikalekanaa varten


Pesin enimpiä marinointeja pois ja ei muutaku uuniin.




Annoin olla uunissa 250 asteessa niin kauan että liha oli kypsää ja nahka irtos päältä vetämällä. Tyyli vapaa, mutta suositeltava. Kun kana oli valmista, aloin perkaamaan lihoja irti luista. Olihan siinä vähä enemmän hommaa verrattuna siihen että heittää vaan suikalepaketin sisällön pannulle.

Noin kahden kilon kanapläjäyksestä tuli lihaa reipas 500g. Tiedän että olisin voinu tarkemminki perata koivet, joten tarkempi perkaaja olisi helposti saanu 600g kanaa näistä luista irti.





Perkaamisen jälkeen laitoin "suikaleet" pannulle, maustoin ja tein lopullisen kanaa riisillä pöperön.

Onhan tuossa vähän kovempi homma, mutta jos haluaa rahan käyttöön vaikuttaa niin saa näin ainakin edullisemmin enemmän kanaa pöytään. 😅


~Jenni



Kommentit

Luetuin postaus

Helvetinjärven kansallispuisto

Kroatia - Split ja pieni kylä Stobrec

Lemmenjoen kansallispuisto

Lauhanvuoren kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto

Hermoratahieronnasta apua mielelle ja keholle

Jumissa

Lemmenjoki - Mitä mukaan vaellukselle?

Arvosteltu vai Arvostettu?

Nopea lohikastike